Hoe maak ik mijn bedrijf digitaal zichtbaar?

Als je tegenwoordig start met een eigen bedrijf is het vooral erg belangrijk om ook digitaal zichtbaar te zijn. Dit kan natuurlijk op social media, maar een goede eigen website die precies uitstraalt waar jij en je bedrijf voor staan is natuurlijk het allerbelangrijkste. Je website is je visitekaartje naar je klanten toe. Nu kun je natuurlijk je website door een professioneel bedrijf laten maken, maar het zelf maken behoort voor vele ook tot de mogelijkheid.

Registreren en beheren van een website

Alles begint bij het bedenken van een juiste domeinnaam. Heb je deze eenmaal bedacht dan moet je deze registreren en beheren bij een domein provider of hosting provider. Bij de laatst genoemde kan je naast het registreren en beheren van je domein ook je website onderbrengen. Veel hosting providers bieden verschillende webhosting pakketen aan om alle informatie en afbeeldingen van je website op te kunnen slaan. Het verschil tussen de pakketen wordt onder andere bepaald door de hoeveelheid opslagruimte, het aantal mailboxen. Heb je een webhosting pakket aangeschaft dan kan je vaak gratis WordPress downloaden om eenvoudig je eigen website te bouwen.

Hosting provider

Een van Nederlands grootste hosting providers is Transip. Bij deze provider kun je eenvoudig je domeinnaam registreren met 450+ verschillende extensies, kiezen uit 4 verschillende webhosting pakketen, WordPress gratis downloaden en daarnaast bieden ze een prima service bij vragen. Heb je als ondernemer hier een zeer snel draaiende website dan kan je op regelmatige basis hier heel eenvoudig een backup van maken. Naast dat je zeer goed je website bij deze provider kan onderbrengen, geldt dit ook voor al je bestanden en afbeeldingen. Met Stack kan je namelijk zelfs  je bestanden beveiligd met een 256-bit AES sleutel tot 1000 GB gratis opslaan.

Dus wanneer je als bedrijf digitaal zichtbaar wilt zijn, bouw dan een goede website als visitekaartje van je bedrijf. Zorg wel dat je je website onderbrengt bij een betrouwbare hosting provider.